World Library  
Flag as Inappropriate
Email this Article

Igor Dmitriev

Article Id: WHEBN0004000450
Reproduction Date:

Title: Igor Dmitriev  
Author: World Heritage Encyclopedia
Language: English
Subject: Musketeers Twenty Years After, The Adventures of Sherlock Holmes and Dr. Watson, Gollum
Collection:
Publisher: World Heritage Encyclopedia
Publication
Date:
 

Igor Dmitriev

Igor Borisovich Dmitriev (Russian: И́горь Бори́сович Дми́триев) (May 29, 1927 – January 26, 2008) was a Russian film and theater actor who specialized in playing aristocratic characters in costume productions (e.g., Rosencrantz in Grigori Kozintsev's Hamlet).

Igor Dmitriev was born in Sergei Gerasimov, Yan Frid. He acted in more than 120 films, not only in Soviet Union, but also in Hungary, Poland, GDR, U.S., Morocco and Algeria.

He became Jerome Kilty Dear liar: A Comedy of Letters. He also worked and as a radio narrator, being one of the first actors to do so, he recited the novels of Leo Tolstoy, Theodore Dreiser, Guy de Maupassant, Émile Zola, Anton Chekhov and many others.

Filmography

(Incomplete)

  • Она вас любит (1956)
  • And Quiet Flows the Don (1957–1958)
  • В дни Октября (1958)
  • Под стук колес (1958)
  • Поднятая целина(1960)
  • Черная чайка (1963)
  • Kain XVIII (Каин XVIII, 1963)
  • Hamlet (Гамлет, 1964)
  • Speckle (Зайчик, 1965)
  • Green coach (Зеленая карета, 1967)
  • Operation "Trust" (Операция "Трест", 1967)
  • Nikolay Bauman (1967)
  • Пароль не нужен (1967)
  • Ошибка Оноре де Бальзака (1968)
  • Старая, старая сказка (1968)
  • Старый дом (1969)
  • Барышня-крестьянка (1970)
  • Любовь Яровая (1970)
  • Один из нас (1970)
  • Узники Бомона (1970)
  • "Franz Liszt. Dreams of love" , (Ференц Лист)
  • Прощание с Петербургом (1971)
  • "Dauria" (Даурия) , (1971)
  • Последние дни Помпеи (1972)
  • Звезда пленительного счастья (1975)
  • Строговы (1975-1976)
  • Доверие (1976)
  • Как Иванушка-дурачок за чудом ходил (1976)
  • Туфли с золотыми пряжками (1976)
  • Золотая мина (1977)
  • Обратная связь (1977)
  • Собака на сене (1977)
  • Младший научный сотрудник (1978)
  • По улице комод водили... (1978)
  • Ярославна, королева Франции (1978)
  • Уходя - уходи (1978)
  • Голубой карбункул (1979)
  • Летучая мышь (1979)
  • Приключения принца Флоризеля (1979)
  • Путешествие в другой город (1979)
  • Стакан воды (1979)
  • Шерлок Холмс и доктор Ватсон (1979)
  • Идеальный муж (1980)
  • Копилка (1980)
  • Мой папа идеалист (1980)
  • Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона (1980)
  • Только в мюзик-холле (1980)
  • Крепыш (1981)
  • Проданный смех (1981)
  • Сильва (1981)
  • Без видимых причин (1982)
  • Владивосток, год 1918 (1982)
  • Покровские ворота (1982)
  • Безумный день инженера Баркасова (1983)
  • Магистраль (1983)
  • У опасной черты (1983)
  • Anna Pavlova (Анна Павлова ,1983-1986)
  • Выигрыш одинокого коммерсанта (1984)
  • The Hobbit (1985 film)
  • Сезон чудес (1985)
  • Русь изначальная (1986)
  • Счастлив, кто любил... (1986)
  • Белое проклятье (1987)
  • Сказка про влюбленного маляра (1987)
  • Стукач ("Ничей") (1988)
  • Штаны (1988)
  • Цыганский барон (1988)
  • А был ли Каротин? (1989)
  • Дон Сезар де Базан (1989)
  • Светлая личность (1989)
  • Cyrano de Bergerac (Сирано де Бержерак ,1989)
  • Когда святые маршируют (1990)
  • Фуфель (1990)
  • И черт с нами! (1991)
  • Исповедь содержанки (1992)
  • Мушкетеры двадцать лет спустя (1992)
  • Прекрасная незнакомка (1992)
  • Tartuffe (Тартюф, 1992)
  • Алмазы шаха ("Роковые бриллианты") (1992)
  • Сыскное бюро "Феликс" (1993)
  • Веселенькая поездка (1994)
  • Колесо любви (1994)
  • На кого бог пошлет (1994)
  • Русский транзит (1994)
  • Великий Туран (из цикла "Зов предков", 1-й фильм дилогии) (1995)
  • Возвращение броненосца (1996)
  • "Улицы разбитых фонарей II (1999). Эпизод "Трубка фирмы Dunhill"

External links

This article was sourced from Creative Commons Attribution-ShareAlike License; additional terms may apply. World Heritage Encyclopedia content is assembled from numerous content providers, Open Access Publishing, and in compliance with The Fair Access to Science and Technology Research Act (FASTR), Wikimedia Foundation, Inc., Public Library of Science, The Encyclopedia of Life, Open Book Publishers (OBP), PubMed, U.S. National Library of Medicine, National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine, National Institutes of Health (NIH), U.S. Department of Health & Human Services, and USA.gov, which sources content from all federal, state, local, tribal, and territorial government publication portals (.gov, .mil, .edu). Funding for USA.gov and content contributors is made possible from the U.S. Congress, E-Government Act of 2002.
 
Crowd sourced content that is contributed to World Heritage Encyclopedia is peer reviewed and edited by our editorial staff to ensure quality scholarly research articles.
 
By using this site, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy. World Heritage Encyclopedia™ is a registered trademark of the World Public Library Association, a non-profit organization.
 


Copyright © World Library Foundation. All rights reserved. eBooks from Project Gutenberg are sponsored by the World Library Foundation,
a 501c(4) Member's Support Non-Profit Organization, and is NOT affiliated with any governmental agency or department.