Add to Book Shelf
Flag as Inappropriate
Email this Book

Българският мироглед : Предговор: Предговор

By Балкх, Борис

Click here to view

Book Id: WPLBN0100002907
Format Type: PDF eBook:
File Size: 1.61 MB
Reproduction Date: 21/09/2017

Title: Българският мироглед : Предговор: Предговор  
Author: Балкх, Борис
Volume:
Language: Bulgarian
Subject: Non Fiction, General Works (Periodicals, Series, idexes, Almanacs, etc.)
Collections: Science, Authors Community
Historic
Publication Date:
2017
Publisher: Самиздат
Member Page: Boris Balkh

Citation

APA MLA Chicago

Балкх, B. Б. (2017). Българският мироглед : Предговор. Retrieved from http://www.self.gutenberg.org/


Description
Древният мироглед, към който са принадлежали нашите прадеди, е в основата на всички значими древни и съвременни религии, на всички древни философски школи, явни и тайни учения. Името му е БАЛКХАРА. В него е вложено познанието на нашите деди за същността, изграждането, съществуването, преобразуването и разграждането на всичко във Вселената. Но до тайните му може да се достигне единствено чрез свещения език на древните българи – БХАДЖА. Той е строго фонетичен език от двадесет и два звука, в които са закодирани двадесет и две висши понятия от мирогледа.

Summary
Откакто съществува, човекът размишлява главно за три неща: Вселената, човека и обществото. Представата му за тях, трите, съставлява неговия мироглед, а общият мироглед е най-важният цивилизационен и обединителен компонент за всяко общество.

Excerpt
БАЛКХАРА, е най-мощният мисловен тласък в човешката история, но с времето избледнява, а БХАДЖА се забравя, препокрити от множеството породени религии, митологии, езици и символи. Днес тях ги няма в обхвата на съвременното човешко познание, но в Индия, в този океан от религии, философски течения, митове, писмености и езици е останала голяма част от идеите на БАЛКХАРА и БХАДЖА, като ехо от онези славни времена, когато Идеализмът беше над всичко.

Table of Contents
Предговор, Истината, Словото, Символите, Миналото, Бъдещето

 
 Copyright © World Library Foundation. All rights reserved. eBooks from Project Gutenberg are sponsored by the World Library Foundation,
a 501c(4) Member's Support Non-Profit Organization, and is NOT affiliated with any governmental agency or department.