Add to Book Shelf
Flag as Inappropriate
Email this Book

Българският мироглед : Словото, Volume Втора част - 149 страници.: Словото

By Балкх, Борис

Click here to view

Book Id: WPLBN0100002903
Format Type: PDF eBook:
File Size: 3.78 MB
Reproduction Date: 12/10/2017

Title: Българският мироглед : Словото, Volume Втора част - 149 страници.: Словото  
Author: Балкх, Борис
Volume: Volume Втора част - 149 страници.
Language: Bulgarian
Subject: Non Fiction, General Works (Periodicals, Series, idexes, Almanacs, etc.)
Collections: Authors Community, Science
Historic
Publication Date:
2017
Publisher: Самиздат
Member Page: Boris Balkh

Citation

APA MLA Chicago

Балкх, B. Б. (2017). Българският мироглед : Словото, Volume Втора част - 149 страници.. Retrieved from http://www.self.gutenberg.org/


Description
Единичните звуци, които могат да се произнесат ясно и отчетливо от нашия говорен апарат, са двадесет и два. На тази основа нашите деди са създали езика БХАДЖА, в чиито двадесет и два звука са закодирали двадесет и две висши понятия от мирогледа БАЛКХАРА, за същността и процесите във Вселената.

Summary
Границата между човека и животното е говорът. Затова древните мъдреци са вложили тайните от БАЛКХАРА в култивираните и осмислени звуци на речта. Те са най-ниското равнище на човешкото в нас – „В началото бе словото.”

Excerpt
Езикът БХАДЖА, е в основата на санскрит, на латинския, на семитските, на туранските, както и на много от древните езици в Азия. Той е известен от древността в Индия, като Балхика Бхаша. Поради своята значимост, по-късно личното му име – БХАДЖА, става нарицателно, за говорим език въобще, а днес е известен и като: бхача, бхаша, бача, баша, сандхйя бхаша или санкхйя баша. Но аз не искам да вярвам, искам да знам! Учудваща е лекотата, с която световната научна общност приема на доверие някои хипотези в науките физика, астрофизика, космология, астрономия, математика и те стават окончателни заключения и теории, само защото са "очевидни истини".

 
 Copyright © World Library Foundation. All rights reserved. eBooks from Project Gutenberg are sponsored by the World Library Foundation,
a 501c(4) Member's Support Non-Profit Organization, and is NOT affiliated with any governmental agency or department.